Funderingar

Igår, första riktiga uteträningen. Vad ska jag säga… Jag kan säga att det märks att vi endast har ridhus i stallet där jag står. INTE bra. 

Vi här i Norden hamnar så otroligt mycket efter p.g.a. Vädret vi har under vinterhalvåret. Så nu när det äntligen går att rida ute så måste vi tänka om, och rida mer fram fram fram. Många hamnar i tänket tillbaka & tillbaka, vi ryttare vill ha såååååå så mycket kontroll. Vad resulterar de i? Jo vi får ett dåligt grundtempo. Det här händer måånga ryttare. Tyvärr. Som Sylve brukar säga, trimma hellre ute även att det regnar och blåser. För nu drar alla stora tävlingar igång. Hästarna måste vara vana vid den ”nya” ute galoppen. 

Så nu måste jag oxå hitta ett starkare bett till min stora skimmel! Ska även köpa ett par lite skarpare sporrar. Måste hitta ett lite starkare bett, men så han inte knäpper av! Rider just nu på ett vanligt tvådelat gagbett, alltså ett väääldigt milt och snällt bett. Har testat pehlam och de blir alldeles för starkt! 

Någon som har erfarenhet av dessa två? 

   

 

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>